Varför blev du trafikskolelärare?

Frågan i rubriken har jag fått några gånger, och därför tänkte jag att det kunde vara roligt att svara på den här på bloggen. Så varför blev jag då trafikskolelärare? För det första så tycker jag om bilar, och jag tycker om att köra bil. Det känns som en självklarhet för att man ska vilja jobba som trafikskolelärare. Men att åka bil är ju bara en del av jobbet. Det allra viktigaste, enligt mig (förutom att man kan alla trafikreglerna), är att man ska tycka om att hjälpa andra. Man ska tycka att det är roligt att lära ut, och man ska vilja att andra ska lyckas.

Dessutom så måste man ju vara en bra lärare. Man måste vara pedagogisk, man måste ha bra tålamod och man måste vilja göra samma sak om och om igen. För det är ju precis det jag gör. Varje ny elev måste ju lära sig det som jag nyss lärde ut till den som tog sitt körkort. Det handlar om att trivas med sitt jobb och att trivas med människor. För en del kan det ju vara lite läskigt det här med att köra bil, speciellt i början, och då gäller det att man både finns där för att lära ut och att man finns där som ett stöd.

Man måste också kunna handskas med att människor blir besvikna, kanske för att de bommade teoriprovet och eller uppkörningen, och då kan man behöva vara den som piggar upp och peppar till att ta nya tag. Man måste helt enkelt kunna läsa människor och anpassa sig efter deras förutsättningar, samtidigt som man ser till att rusta dem ordentligt inför framtiden som bilförare.

Lämna ett svar

Your email will not be published. Name and Email fields are required.