Ut på tur

Jag trivs väldigt bra i skog och mark. Jag älskar att vara ute och vandra, ibland med ett mål i sikte och ibland bara för att det är skönt att gå. Ibland gör jag längre vandringar då jag bär med mig tält eller sover i rastningsstugor efter vägen. Ibland går jag bara ut i skogen och sätter mig på en stubbe och njuter av lugnet och tystnaden. Fast egentligen är det ju inte så lugnt i skogen, och inte speciellt tyst heller. Det pågår ju en febril aktivitet bland alla insekter, djur och fåglar som har skogen som sitt hem, och tar man sig bara tid att lyssna så hör man allt det här. Men trots liv och rörelse så är det ändå en lugn plats där man kan varva ner.

skogen

Jag tycker förstås om att köra bil och att befinna mig i stadens buller också, annars hade jag inte blivit trafikskolelärare, men det är kanske just för att jag är mycket i trafiken som jag mellan varven söker mig till det lugna och naturliga. Det måste liksom skapas en balans. Det känns klyschigt att säga ”ladda batterierna”, men det är väl faktiskt precis det jag gör när jag är ute i naturen. Jag tömmer huvudet och varvar ner och laddar med energi, för naturen ger mig verkligen väldigt mycket energi. Frisk luft, och gärna lite solsken, gör mig pigg och glad. Men jag räds inte heller dåligt väder. För det finns ju som bekant inget dåligt väder, bara dåliga kläder.

Lämna ett svar

Your email will not be published. Name and Email fields are required.