Nu blir det baka av!

Jag har blivit mer och mer intresserad av bakning på sista tiden. Det är framförallt bröd jag bakar, men också en del sötare saker. Ju mer jag bakar desto mer märker jag att jag ställer större krav på redskapen i köket, för när man har bra tillbehör så blir allt så mycket lättare. Som en digital våg till exempel – det är ett måste! Att mäta upp saker i decilitermått är svårt för man vet egentligen inte riktigt hur mycket man har i. Ibland blir det lite mer, ibland blir det lite mindre. Vill man ha det exakt så är det våg som gäller. Jag har faktiskt testat att mäta upp exempelvis fem deciliter mjöl två gånger och sedan väga det, och det kan skilja ganska mycket.

En annan sak som jag har märkt att det går åt väldigt mycket tid och energi åt att blanda en deg eller smet. Därför har jag bestämt mig för att investera i en så kallad köksassistent och jag har beställt en av märket KitchenAid från sajten Bagaren och Kocken. Köksassistenten har en 300 watts direktdrivande motor med 10 olika hastigheter, så det kommer att vara en stor hjälp. Det sparar ju dessutom tid på flera olika sätt då det dels går snabbare än om man gör det för hand, men jag har också möjlighet att gå ifrån och fixa andra saker när köksassistenten blandar degen åt mig. Perfekt ju!

Det finns en massa andra saker man kan göra med en sådan också, lite beroende på vilka tillbehör man har. Som i det här klippet.

Förutom att den här maskinen förstås är väldigt effektiv så är den ruskigt snygg också. Den ser lite retro ut så där, men samtidigt modern. Den kommer med andra ord inte enbart att fungera som en hjälpande hand i köket utan också som en inredningsdetalj. Det var lite svårt att välja färg då alla är så snygga men det fick bli en Iceblue (mint) för den var den som fångade mitt öga först.

Det kommer garanterat att bli mycket roligare att baka när jag får min köksassistent och jag har blivit så inspirerad att jag faktiskt också har klickat hem en bok om brödbak med vad som ser ut att vara en massa spännande recept. Ska bli väldigt roligt!

Lämna ett svar

Your email will not be published. Name and Email fields are required.