Mer om min blogg

Kul att du har hittat till min blogg! Jag som skriver här heter Erik och jag kommer från Gävle. Gävle ligger i Gästrikland och är landskapets största ort. I hela Sverige ligger Gävle på plats nummer 13. De som bor i södra Sverige brukar ha uppfattningen att allt ovanför Stockholm är Norrland, och även om det väl inte riktigt stämmer så ligger Gävle längst ner i landsdelen Norrland och är därmed Sveriges närmaste Norrland. Och därför har jag valt att döpa min blogg till det.

Gävle är faktiskt också Norrlands äldsta stad, och den är också residensstad för Gävleborgs län. Det är cirka 17 mil mellan Stockholm och Gävle och det finns bra förbindelser och fina vägar, så Sveriges närmaste Norrland är lätt att ta sig till. Men nog om det nu, för den här bloggen handlar inte enbart om Gävle. Den handlar om mitt liv i Gävle, och om mitt liv i stort. Jag skriver om sådant som jag tycker om, som idrott, friluftsliv och renovering, och om andra saker som jag fyller mina dagar med.

Jag jobbar som trafikskolelärare och spenderar mina dagar med att lära människor att köra bil. Mest är det ungdomar som övningskör, men även en del vuxna. Det jobbet trivs jag väldigt bra med, och jag tror också att mina elever trivs bra med mig. Det är alltid lika roligt att få höra när någon har klarat körkortet! Och det är också mysigt att få åka runt i Gävle, som är en väldigt vacker stad. Teorilektioner blir det förstås också en hel del av.

Det blir som sagt lite av varje i den här bloggen, både jobb, fritidsintressen och annat som jag tycker är roligt eller intressant att dela med mig av. Och så en del om Gävle förstås. Lämna gärna en kommentar när du ändå är här!