Lite nytt i hemmet

Ibland behöver man uppdatera hemmamiljön. Det är viktigt för trivseln. Det tycker i alla fall jag. Även om man trivs väldigt bra hemma så tycker jag ändå att det är skönt att ibland få den där fräscha känslan som man får när man gör om hemma. Det behöver inte vara några större saker utan det kan räcka med att möblera om eller köpa nya gardiner eller en ny matta. Men allra roligast blir det förstås när man gör lite större förändringar.

Nytt i hallen

Min hall har varit ett rum som jag inte har trivts så bra med. Själva rummet i sig är det inga fel på då både golvet och tapeterna är fina, och hallen är också hyfsat stor även om det inte går att göra så jättemycket med den då den liksom är avlång. Så den är stor men bara på längden. Däremot har jag haft svårt att inreda den på ett bra sätt. Jag har haft en liten byrå med tre lådor där mössor och annat har haft sin plats, och så har jag haft en slags väggförvaring som liksom är som en träram med tre stycken ”tygfack” på. Och så hatthylla och skoställ. Skor har jag verkligen får många av och min lösning på det var att köpa ytterligare ett skoställ och ställa det lite längre in i hallen. Det blev dock inte så mycket bättre så jag trots två skoställ ändå staplade skor på varandra och hade flera på golvet bredvid.

gardinDet var helt enkelt dags att hitta en fungerande lösning för hallen och svaret blev en stor byrå. Byrån är 1,60 lång och det passar bra i min långa hall. Den är också ganska hög och det betyder att det finns väldigt många lådor i den. Lådorna är en blandning av små och stora så det finns plats för allt från mössor och vantar till överdragsbyxor och en hel del skor. Byrån är också väldigt snygg, den är vit och den har mjukstängande lådor. Jag är supernöjd med den! Tack vare att den sväljer så mycket så kunde jag gå tillbaka till att bara ha ett skoställ, och dessutom passade jag också på att rensa lite bland skorna. Det var välbehövligt.

En ny matta blev det också i hallen, en som är lite ljusare än den förra men samtidigt inte så ljus att man behöver vara rädd för att gå med skorna på den (det fungerar ju inte i en hall). Tack vare mattan och byrån är hallen nu mycket ljusare och den upplevs som mycket större då jag inte har det så ”plottrigt” längre.

Nytt i vardagsrummet

Vardagsrummet har också fått sig lite nytt, men inte i samma omfattning som hallen. Där handlar det bara om nya gardiner. Men även något så litet kan göra en väldigt stor skillnad. Jag hade nämligen inga gardiner där innan och nu när jag har det så känns det genast mycket hemtrevligare! Gardinerna kommer från Textilgallerian och de är riktigt snygga. Jag valde hissgardiner och fick dessa uppsydda av Textilgallerian i det tyg jag valde. Väldigt smidigt och inte svårare än att beställa färdiga gardiner på nätet. Det enda man behöver göra är att mäta sina fönster så de vet hur breda gardinerna ska vara.

Lämna ett svar

Your email will not be published. Name and Email fields are required.