Gävlebocken står där – nu är julen här!

Gävlebocken är uppe igen och som alltid är det spännande att se hur länge som den kommer att få stå kvar. Förra årets bock överlevde, vilket var första gången sedan 2010. Det är ju inte varje år som bocken brinner. Senast när jag skrev om Gävlebocken sa jag att det nog är så att den ska brinna, det är ju tradition. Men nu vet jag inte om jag inte har ändrat mig lite. Efter att ha upptäckt att bocken har ett Twitterkonto, så har jag börjat utveckla massvis med sympati för den. Gävlebocken har humor, samtidigt som han också verkar vara lite rädd för eld: ”God morgon alla bockvänner. Ännu en härlig dag på G. Ha det gott och lek inte med elden…”

Julrush

Att Gävlebocken står där gör att det är okej att börja med andra jultraditioner. Innan julbocken är det för tidigt. Så jag har börjat leta efter julklappar, vilket alltid är roligt. Jag är en person som tycker att det är roligare att ge än att få och en stor del av nöjet med julen för mig är att hitta den perfekta julklappen. Ibland kanske jag försöker lite väl mycket och går till överdrift, men för det mesta fungerar det bra. Tror jag i alla fall, mottagarna verkar genuint glada över sina presenter. I år hade jag dock tänkt mig att jag skulle slå på lite extra.

Rullande present

Katarina läser inte min blogg 8det vet jag) så det är inga problem att skriva vad för julklapp jag tänkt köpa till henne. Hon har länge pratat om att hennes cykel är så dålig. Så vad vore väl bättre än att köpa en ny till henne? Hon ska få en rejäl sak, en Crescent som jag beställt från Sportson cykelaffär. Jag är rätt så säker på att jag valt en modell som hon kommer att gilla. Cykeln är också hypermodern, med allehanda små fiffiga innovationer.

Då cykeln var så dyr så kommer övriga julklappar jag köper att bli rätt så billiga men det är så det är. Bättre med en riktigt bra julklapp än flera som bara är okej.

Lämna ett svar

Your email will not be published. Name and Email fields are required.