Gävle i mitt hjärta

Man kan väl säga att jag är ganska hemkär. Jag är född och uppvuxen i Gävle och jag har inga planer på att flytta härifrån. Jag trivs helt enkelt väldigt bra här. Gävle är en vacker stad som har allt man behöver. Staden är stor men samtidigt inte för stor. Det känns inte som en storstad. Det är som att man har samlat alla fördelar med en storstad och en mindre ort i en och samma stad, utan att lägga till några nackdelar. Här finns uteliv, kultur, shopping, bra förutsättningar för sport och träning och allt annat som man kan önska sig. Man har nära både till stan och till naturen.

Här är en liten film som visar lite mer om Gävle och vad staden har att erbjuda. Det kan ju vara kul att se för er som aldrig har varit här.

Jag tycker definitivt att man ska passa på att gå på Länsmuseet Gävleborg där man kan lära sig om Gävleborgs historia, som till exempel när Gävle under 1800-talet var Sveriges största hamnstad. Ett annat spännande museum i Gävle är Sveriges Fängelsemuseum som visar historien om brott och straff i Sverige och där man också kan ta sig en titt i cellfängelset som är byggt 1847. Jag tycker att historia är väldigt intressant och jag går gärna på museum när jag besöker andra städer.

Det finns förstås en massa annat i Gävle som jag också tycker att man ska göra när man är här, men det sparar jag till en annan bloggpost!

Lämna ett svar

Your email will not be published. Name and Email fields are required.