Börjat titta på en förändring

Jag har allt mer börjat titta runt på olika lösningar för mig och min träning. Anledningen är helt enkelt att jag är för dåligt tränad, samtidigt som jag nyligen har varit på hälsokontroll. Det jag fick veta om min hälsa var inte direkt något som gjorde mig gladare, men det var samtidigt ett uppvaknande som jag behövde, som gör att jag faktiskt kan se vad som är sant och inte gå runt och drömma om att jag faktiskt mår bra. Sanningen är att min kropp är i lite halvt uppror, och de effekter som det har gett har jag helt enkelt inte brytt mig om att notera eller göra någonting åt. Men åldern börjar faktiskt komma ikapp mig, lite fortare än vad jag hade önskat.

Jag är inte ensam

Något som läkaren bedyrade för mig var att mina problem är problem som blir allt vanligare idag, och de här trenderna med att vi är en befolkning som blir allt tyngre och har mer problem med hjärt- och kärlsjukdomar. Att höra att jag tillhör den grupp av människor som riskerar mycket av min hälsa, och till och med liv, genom att göra som jag gör var skrämmande, och att samtidigt höra att jag har högt blodtryck och ligger i riskzonen för diabetes har gjort att jag verkligen har börjat titta annorlunda på mitt liv. Det är dags att gå ifrån det som en gång var, och hitta en nutid som är mer hälsosam och långvarig.

Jag behöver knuffen i ryggen

Det här har involverat mer än enbart mig själv. Det har också involverat min familj, som nu också börjar se annorlunda på det vi sätter i oss om dagarna. Därför har det helt naturligt börjat i kosten, och jag har tagit tydliga steg mot att förändra min egen del i det. Därför har jag nu slutat (eller ska försöka sluta) med följande:

– Alkohol
– Tobak
– Godis
– Snacks

Jag tror att det kommer att gå ganska bra, och det ska egentligen inte krävas speciellt mycket, speciellt inte eftersom att jag har fått en rejäl morot att mäta efter. Jag har trots allt värden som behövs sänkas.

Kläderna har sin del också
gasp träningskläderJag har också börjat titta runt efter lämpliga och bra träningskläder för att verkligen se till så att inspirationen kommer. Jag är lite trött på företagströjan och ett par gamla fotbollsshorts, jag vill ha riktiga kläder nu när jag ska börja mitt nya liv. Dessutom så har jag hört att kläderna har funktioner som gör att träningen blir lättare, och det är ju precis det som jag är ute efter. Jag har hittat lite träningskläder från Gasp som jag tycker ser riktigt bra ut, perfekt för mig att svida på mig för att träda in i den där tränarrollen. Vi får helt enkelt se vart allt detta slutar, men ambitionen och viljan har aldrig varit större för att få till en förändring och jag tror att det kommer att gå nu.

Dock är jag inte klar där. Jag kommer också att titta på sådant som jag kan behöva extra av. Även om jag lägger om min kost på ett tydligt sätt så kommer jag också att behöva tillskott av annat, och det är där som hälsokosten kommer in. Lyckligtvis så finns det tillgängligt på samma ställe som jag köpte mina träningskläder, nämligen svensktkosttillskott.se, så jag ska se vad jag kan hitta. Något av det de har att erbjuda kommer jag helt klart att prova på!

Lämna ett svar

Your email will not be published. Name and Email fields are required.